Orgasmtips för kvinnor

orgasm

Det krävs inte ett underverk för att en kvinna ska uppnå en orgasm. Termen som beskriver det tunna antalet kvinnor som upplever orgasmer under sex i förhållande till män – så blir huvudfrågan varför?. Vi har bett om råd från det vetenskapliga spektrumet, från medicinska studier till sexexperter till sexterapeuter, om ett sätt att förbättra den kvinnliga orgasmen och att inte ge upp din primära rätt som kvinna att kunna få orgasm. Faktum är att det stor % av alla kvinnor aldrig får uppleva en orgasm pga bristande kunskap och engagemang från sexpartner.

Mer engagemang i förspelet

Stärk upp och lägg ned mer tid på förspelet En studie i tidskriften Hormones and Behavior visar att en ökning av ”kärleksämnet” oxytocin hjälpte par att få mer intensiva orgasmer. Det kräver inte några tillskott för ett stor boost av hormonet, eftersom din genomsnittliga kram, dina kyssar och smek kan göra tricket. förläng dina förspel sessioner före sex för att förbättra din sexuella prestanda.

Fördröj njutningen

Istället för att rusa mot mållinjen säger vetenskapen att långsamt bygga dig upp till horisonten av en orgasm och sedan stanna upp – annars känd som kantning – och bygga dig själv upp till höjdpunkten kan uppmuntra till bättre, starkare orgasmer. Med andra ord, stressa inte fram det utan snarare låt det dröja och förläng det hela så långt det går och är möjligt.

Träning, motion & motion

Registrera dig för en marathonlopp eller schemalägg en omgång paddel. Att bara förutse en tävling utlöser en 24-procentig ökning av testosteron för kvinnor, enligt en studie publicerad i tidskriften Evolution and Human Behavior. Varje ökning av det hormonet driver också upp din libido, så betrakta det som en vinn-vinn. Dessutom stimulerar träning blodflödet till könsområdet, ökar lusten och lyfter ditt sexhumör. Med andra ord kan träning och motion vara väldigt sexlusthöjande för båda könen.

Höj värmen

Innan sex, ta ett varmt bad, eller – om du har kort om tid – lägg en varm handuk över din mus i några minuter. Värme ökar blodflödet till din vagina, vilket leder till ökad smörjning och känslighet, säger Hilda Hutcherson, författare till Pleasure.

Tantrasex

Som tantrisk instruktör Dawn Cartright förklarar kan utnyttjande av andningskraften sakta ner ditt sinne och göra det överkänsligt för hela kroppsupplevelser. Öppna dig själv för orgasmiska glädjeämnen genom att andas och gunga ihop och sedan dra åt dina PC-muskler före sex.

Sex häxbrygd

Låt en gammal sexstimulant arbeta med sin magi: Värm lite mjölk, lägg till en nypa saffran och drick upp, säger Aliza Baron Cohen, författare till Sex: Rediscovering Desire Through Techniques & Therapies. Saffran, som släpper ut sin intensiva smak vid uppvärmning, har ansetts vara afrodisiakum i tusentals år. Saffran har hjälp kvinnor i århundraden med sin sexlust.

Ladda dina batterier

Kvinnor som använder vibratorer säger att de har lättare att nå orgasm under (vibratorfri) sex med en partner, enligt en undersökning av 1 656 kvinnor som genomfördes av Berman Women’s Wellness Center. Om du är tekniskt vänlig kan du prova en vibrerande ”kula” som är tillräckligt diskret för att passa i fickan .

Slå till i det optimala ögonblicket

Under de första två dagarna av din cykel ökar dina testosteronnivåer, din libido svävar och dina bröst och klitoris blir extremt känsliga, säger Gabrielle Lichterman, författare till 28 dagar: Vad din cykel avslöjar om ditt kärleksliv, humör och potential . Intensiva orgasmer kan hända lättare än vanligt – och multiplar är mycket mer troliga. Experter föreslår också att tidpunkten för sex tidigt på morgonen när män upplever sina högsta testosteronnivåer eller på eftermiddagen på helgerna när kvinnor tenderar att ha ägglossning. Rätt tidpunkt på dygnet kan vara nyckeln till en stor förbättring av sexlivet och lättare att uppnå orgasm för både kvinna och man.

Ha snabbisar

Snabbisar, dra på dig en kjol och hitta en öde trappa att knulla vid, föreslår Sex for Busy People och The Field Guide to F * cking-författaren Emily Dubberley. Om du är kortare än din kille, stå ett steg eller två ovanför honom. Vänd mot honom eller vrid dig mot räcken så att han kan komma in bakom dig. (Tips: Ta tag i skenan för hävstång – och luta dig inte för långt!)

Byt takt

Öka dina odds för klimax under sex med Coital Alignment Technique, säger Dubberley. Låt din partner ligga ovanpå dig, med bäckenet direkt över din. Vik dina ben runt låren och gunga försiktigt ihop. Skjut uppåt och framåt så att din klitoris kommer i kontakt med roten av hans penis. Tålamod är nyckeln: Hitta din rytm och håll fast vid den tills du får orgasm.

Onanera mycket lär känna dig själv

Rör dig själv i 15-30 minuter utan att fokusera på om du får orgasm eller inte, föreslår doktor Jessica O’Reilly, doktor, sexolog och relationsexpert på We-Vibe. ”Utforska varenda kvadratmeter av din kropp med dina händer, smörjmedel, massageolja, vibrerande leksaker och / eller föremål med olika texturer och temperaturer”, säger O’Reilly. ”När du kommer i kontakt med kroppens unika reaktioner på beröring kan du upptäcka att din förmåga att vara närvarande under sex ökar, eftersom du är mindre fokuserad på prestanda. När du överger orgasm som ett mål, kommer du upptäcka att njutning ökar och sannolikheten för att njuta av en orgasm (som en upplevelse – inte en föreställning) ökar. ”

Var mer egoistisk

Ett annat proffstips från Dr. O’Reilly: Var lite (eller mycket) mer självisk. ”Ofta kan vi inte verkligen njuta av en sexuell upplevelse eftersom vi är så fokuserade på önskan att ge nöje”, säger hon. ”Vi oroar oss för vad våra partners tänker, känner och ser. Vi är uppmärksamma utifrån som åskådare istället för att njuta av processen som deltagare. Detta intensifierar prestandatrycket och är motsatsen till nöje, så be om vad du vill ha i och utanför sovrummet. ” Här är några av Dr. O’Reillys specifika tips för att kräva mer i sängen:

Initiera sex genom att göra en begäran istället för ett erbjudande.

Jag skulle älska om du skulle gå ner på knä och gå ner på mig.

Ge feedback. Åh, jag älskar det här i motsats till det.

Styr din älskares kropp.

Jag vill ha det trevligt och långsamt – precis så här.

Bli kinky med dina krav. Jag kommer inte att röra vid dig förrän jag har fått en orgasm.

Skulle du använda den här leksaken för att komma igång?