0

Prata mindre lyssna mer

Ett av de största klagomålen många kvinnor har på män, är att de pratar och pratar om sig själva men frågar knappt sin dejt om något! Många (i synnerhet män!) gör ofta misstaget att snacka alldeles för mycket. De lägger beslag på konversationen och babblar på om ämnen som är så tråkiga att man får tårar i ögonen. Så grabbar, här är något att lägga på minnet. Bara för att en kvinna lyssnar på dig och verkar intresserad av vad du har att säga, behöver det inte alls betyda att hon verkligen är det. Hon kanske bara är väluppfostrad. Istället kanske hon sitter och drömmer sig bort eller önskar att klockan ska gå snabbare så att dejten snart är över. Eller, om du har riktig otur, att du ska gå därifrån… och aldrig mer komma tillbaka. Nyckelorden är – prata mindre och lyssna mer. Såvida du inte är en mussla av naturen. Nästan de enda killar jag känner som faktiskt ställer frågor, är antingen journalister eller säljare. Men så är de också populära bland tjejerna!

Men… om du ska charma din dejt, måste du göra mer än så. Du måste berätta något om dig själv. Du måste helt enkelt tala om att ni båda är väldigt lika! Utbrist helt enkelt ett hänfört ”jag med” med jämna mellanrum! (Det vill säga, när det passar. Hur skulle det annars se ut?) Varför? Därför att vi gillar dem som påminner om oss själva. Om du är lik mig till sättet bekräftar du samtidigt mig och mina åsikter om omvärlden. Jag kommer se dig som en smart, intelligent, charmig och trevlig prick, eftersom du är likadan som jag är.

Ringa in gemensamma intresseområden, då skapar du samstämmighet mellan er.

Investera några minuter på att förbereda vad ni ska prata om under dejten. Välj ut fyra-fem intressanta ämnen, plita ner det på en papperslapp och göm diskret i fickan. Nio gånger av tio kommer vetskapen om att förslagen finns där vara tillräcklig och i slutändan kommer du troligen inte behöva dem ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *