1

Tips till dejting

dejting

1) Skapa en bra profil

När det gäller nätdejtingsajter så bygger dina matchningar på vad du uttrycker i din profil. Även om det finns en viss lockelse med att förbättra sin profil, genom att till exempel att ändra sina fritidsintressen, så försök att avstå. Skriv inte att du tycker om segling om du inte kan segla. Skriv inte att du lyssnar på klassisk musik om du föredrar Robyn eller Bruce Springsteen. Ärlighet är viktigt, och det varar längst. Om du inte är ärlig i din profil så kommer du minska dina chanser att hitta din livspartner.

2) Välj rätt bild

Undvik bilder där du t.ex. står med ett glas vin i handen eller är med dina vänner på krogen. Bilden är en viktig del av det första intrycket, och genom att välja rätt bild så har du större chans att locka till dig en seriös partner. Försök även att inte vara alltför självkritisk! En farlig fälla är att välja en profilbild som är tagen för några år sedan, men det blir inte lika roligt på den första dejten att förklara varför du inte är lik din profilbild!

3) Döm inte på förhand

När du blir matchad så är det lätt att döma kandidaterna för snabbt. Men tänk en gång till innan du tackar nej till en förfrågan. Du har goda chanser att bli positivt överraskad om du ger dig själv möjligheten!

4) Ta kontakt på rätt sätt

När man skickar iväg ett brev via en dejtingsajt till en potentiell match så är det lätt att fokusera för mycket på sig själv. Försök att läsa igenom hela profilen och skriv därefter ihop en text. Försök att hålla första brevet kort, och ställ gärna frågor om den andra personen, till exempel vad han/hon gillar. Ett tips till alla kvinnor är att våga vara mer aktiva och ta kontakt med män/kvinnor du är intresserad av! De stereotypa könsrollerna där kvinnorna sitter och väntar på att bli utbjudna är passé! Kontrollen ligger i dina händer!

5) Stressa inte upp dig

Du kommer inte få svar på alla brev du skickar iväg, och det har ingenting med dig att göra! Människor är generellt sätt lata, och det är lätt hänt att ett meddelande som man har planerat att svara på blir bortglömt om man inte besvarar det direkt. Du vet säkert själv hur obekvämt det kan vara att ringa upp en vän som man inte har kontaktat på länge. Försök att ha lite is i magen, och behåll ditt självförtroende. Det värsta du kan få är ett “tyvärr, inte intresserad” och den inställning du ska ha är att det är den andra personen som förlorar på det – inte du!

6) Var försiktig med att lämna ut dina kontaktuppgifter

Tänk på att vara försiktig när du lämnar ut dina kontaktuppgifter. T.ex. kan du skapa en mailadress via gmail eller hotmail som du använder speciellt för nätdejting, eller köpa ett kontaktkort till mobilen. Du behöver inte lämna ut dina kontaktuppgifter bara för att någon ber om de, utan ta den tid du behöver för att lära känna personen så att du känner dig säker! Lämna aldrig ut hela ditt personnummer på Internet.

7) Nät-dejta innan första riktiga dejten

Känns det nervöst att träffas i verkligheten och känner du dig inte riktigt redo? Varför inte prova på en nätdejt?! Det finns många olika chattrum som man kan använda sig av, och vissa erbjuder webcam-möjligheter. Boka in en kväll där Ni sitter och live-chattar med varandra så får Ni en chans att lära känna varandra mer innan Ni träffas på riktigt.

Anordna en speciell första dejt

När det blir dags att träffas för första gången så rekommenderar vi att Ni försöker hitta på något roligt och annorlunda. En romantisk middag med levande ljus är alltid mysigt, men med en person som du inte klickar med så finns det en risk att du använder ljusen för att sätta igång brandlarmet bara för att komma därifrån. Ta en promenad eller kanske gå på ett museum är exempel på aktiviteter som känns lite mer avslappnade, vilket gör att Ni känner mindre press.

9) Håll någon av dina vänner underrättad

Om du går ut på en dejt med en man/kvinna som du inte känner så låt någon av dina vänner veta vart du är och be din vän ringa dig vid ett bestämt klockslag för att höra att allting är okej. Detta kan även vara ett bra knep för dig som är på en dålig dejt och behöver en ursäkt för att avsluta dejten tidigare än planerat!

10) Ha roligt

Det viktigaste med nätdejting är att du känner att du har roligt under processen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *