0

Vad är BDSM?

När de flesta av oss hör bokstäverna ”BDSM” tänker vi på Rihanna som sjunger om piskor och kedjor eller Fifty Shades of Gray ’Christian Grey som säger ”Laters, baby,” eller hur? Och även om det inte är någon hemlighet att BDSM-communities eller BDSM fantaster inte är så förtjusta i Fifty Shades-franchisen, det kan ändå inte förnekas att film och bokserien har satt BDSM i rampljuset för många världen över. Men vad är egentligen BDSM?

BDSM kan delas in i tre underkategorier: Bondage / Disciplin, Dominans / Underkastelse och Sadism / Masochism Detta är det övergripande paraplyet under vilket de flesta fetisher faller. Det kan innehålla alla element eller bara ett av de alla. BDSM rymmer inget utrymme för bedömning.

Om ord som ”underkastelse”, ”sadism” eller ”masochism” är nya för dig, förstår jag det helt. För många, särskilt de som har kunskap om BDSM, härrör enbart från filmer som Fifty Shades, kan praxis låta skrämmande först. Men det är möjligt att kombinera sex, makt och till och med smärta på ett hälsosamt och skönt sätt- Huvudsaken är att alla medverkande har samtycke över vad man gör.

1. BDSM rotar sig i njutning

”När människor hör BDSM tenderar de att associera det med allmän sadism”. ”BDSM kan faktiskt vara gulligt uppfyllande och kreativt. Det som går vilse är förståelsen, ansträngningen och ansvaret som följer med att vara en dominerande eller den som är sårbar som följer med att vara undergiven.” I ett hälsosamt BDSM-förhållande strävar alla partners efter att behaga varandra och den undergivna sätter sina egna gränser. ”Fysiskt missbruk är en påverkan som är oönskad och icke-konsensuell, inte bara smärtsamt. Grunden för ett Sub-Dom-förhållande är att uppfylla din partners behov, ge dem nöje och ständigt kommunicera för att se till att du och båda mår bra. Det är ännu en anledning till att eftervård kan vara så kritisk. Det är inte bara viktigt att alla partners känner sig säkra och omhändertagna, men alla måste också ha en djup förståelse för andras gränser, komfortnivåer och sexuella intressen. ”Du vill kommunicera med din partner innan du tar med någon BDSM in i sovrummet”,. ”Diskutera vem som kommer att spela de dominerande och undergivna rollerna och var tydlig med vad du är villig att försöka och vad som helt enkelt är för långt utanför din komfortzon. Att ha detta samtal kommer att stärka din kommunikation, bygga intimitet och skapa en stark känsla av förtroende så att du kan släppa dina hämningar och utforska några kinkier sexspel säkert och bekvämt i ditt förhållande.

2. Dominans och underkastelse

handlar om förtroende. I motsats till vad många tror är den undergivna aldrig riktigt utom kontroll. ”Många antar att en Dominant alltid ställer krav och order”. ”Ja, detta kan hända när förhållandet har upprättats och det finns förståelse inom dynamiken. [Men] det finns ett stort element av förtroende som måste byggas i en relation med en kraftdynamik. Även när” tvingas ”att göra något, det borde vara på den undergivenes fria vilja. Det bör alltid finnas en utgång, utgång eller säkra ord tillgängliga. ” BDSM handlar om att placera ditt förtroende för en annan person. Undergiven tar ofta rollen som att överlämna kontrollen till sin dominerande. Med det sagt, i ett hälsosamt BDSM-förhållande, bestämmer Subs i slutändan när de ska börja och sluta. Noggrant utvalda mekanismer, som säkra ord, ger den undergiven kontroll och handlingsfrihet. ”Ett säkert ord är ett ord som valts av sexuella partners tillsammans som när det används indikerar att en partner skulle vilja pausa sexuell aktivitet av någon anledning,”

3. Samtycke är avgörande.

En av de största utmaningarna som BDSM-samhället fortsätter att möta är felaktig framställning i filmer och på TV. Medan BDSM till stor del är förknippat med piskor, kedjor och läderensembler, finns det många sätt att lindra. ”Jag rekommenderar starkt att du börjar med smutsig prat eller sexting innan du gör något i en sexuell miljö”, säger Jean. ”Du kanske inte vet hur du kommer att reagera på ett visst scenario eller en viss fras i ögonblicket. Bättre att inte lämna det åt slumpen och använda den här tiden för att testa vattnet [och] räkna ut dina gillar och ogillar.” Dessutom handlar BDSM om att driva dina gränser och inte klara dem. I alla former av sexuell aktivitet är din komfort, ditt samtycke och din njutning avgörande. ”Vilka är målen för var och en av er i detta BDSM-förhållande. Är det vanligt? Är ni båda medvetna om varandras gränser och avsikter? Har ni kommunicerat era behov före och efter spel eller scener?” råder Jean. ”Det finns många aspekter att tänka på innan du dyker först in i ett kraftdynamiskt förhållande. Kontrollen eller bristen på kontroll kan vara berusande, men det kommer med ansvar.” Som alltid är aktivt samtycke den viktigaste ingrediensen i att delta i alla typer av sexuell aktivitet. Innan du går ner till det, diskutera öppet gränser och avsikter med din partner. ”All BDSM är baserad på detta mycket viktiga begrepp med samtycke. Att hoppa över samtycksdiskussionen innebär att du riskerar att skada andra och sig själva avsevärt”, sa den erotiska tränaren och sexpedagogen Dawn Serra till Bustle. Oavsett om du funderar på att utforska kink, doppa en tå i BDSM: s värld för första gången eller ha ett ordentligt ord kan det vara både sexigt och hälsosamt att komma in i smärta och njutningsarena. Så länge alla partners är på samma sida och villiga och kan ge sitt aktiva samtycke, är det inget fel med att experimentera som en sub eller en dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *